Piliscsabai kereső

Egyéni keresés

2009. április 5., vasárnap

Garancsi-tó és Kopár-csárda környéke


Ma ebéd előtt egy kisebb sétát terveztem a garancsi-tóhoz. Afféle kis átmozgatást, hogy jobban essen a vasárnapi rántott hús. Fel is mentünk a gyerekekkel és életem párjával, vittük az ilyenkor szokásos kellékeket mint tollas szett , labda és természetesen némi elemózsia.
Meg kell mondanom nem sokáig maradtunk, mert rengeteg a béka és a lányok valamiért nagyon féltek tőlük vagy inkább attól, hogy rálépnek egyre. Majd ha levonultak a kétéltűek a színről akkor visszatérünk ide.
Mindenesetre egy kis időt azért eltöltöttünk a tó mellett melynek egyre aggasztóbb a szintje. Sajnos minden évben kisebb lesz a vízfelület aminek sem a horgászok sem a kirándulok nem örülnek, talán ki kéne kotorni a medret, hátha akkor a források magukhoz térnének. Mindemellett ez egy igazán remek hely és igazi családi vagy baráti piknikeket lehet rendezni.
Miután nem kívántuk tovább kerülgetni a békákat ezert úgy döntöttünk elmegyünk a Kopár-csárdához az erdőbe egy kicsit sétálni. Szintén egy kellemes hely, de most olyan mint egy katasztrófa sújtotta vidék. Az étterem környéke még rendben lenne, de ha egy kicsit elindulunk az erdőbe akkor ér a meglepetés.

Rengeteg a kidőlt fa amelyek jórésze ráadásul fenn akadt a társain, ez nagyon veszélyes főleg ha szeles az idő. Biztos , hogy rendbe teszik majd, de gondolom ez beletellik egy kis időbe, addig is ha erőseb a szél legyünk nagyon óvatosak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése