Piliscsabai kereső

Egyéni keresés

2009. augusztus 29., szombat

Piliscsaba egységes arculata?

Pénteken, kéz a kézben az építész és az agrármérnök (mindketten képviselők) elindult egységes képet keresni Piliscsabán, megnézték azt is, hogy a közterületek milyen állapotban vannak. Véleményük szerint sokkal jobb lenne egy egységes kép, egy rendezettebb környezet, mert akkor jobb az emberek közérzete is. Lehet ebben némi igazság, de a falunak nem az a legnagyobb gondja jelenleg, hogy a köztéri szobrai passzolnak-e egymáshoz. Lehetségesnek tartom, hogy azok, akik lent laknak a faluban és a rossz esővíz elvezetés (plusz a csatornába vezetett esővíz) következtében évente többször elönti őket a szar (szó szerint) azokat nem érdekelnek ilyen „marhaságok”, persze fontos ez is, csak nem most.

De más is történt itt Piliscsabán, pénteken, ami szintén nem annyira fontos , bár pár képviselőnek úgy látszik nagyon kellenek ezek a propaganda dolgok. Gondolok itt arra, hogy most meg a ligeti megállót tették rendbe, ez dicséretes.
De, a képviselőknek nem ez lenne a dolguk!
Nagyon jó lenne, ha végre azzal foglalkoznának, amiért meg lettek választva, kész kabaré hogy a hivatalos honlapon mindig csak arról lehet olvasni, vagy palántáznak valahol, vagy forrást tisztítanak. Ja, meg mindenféle bizottságot állítanak fel. Ehhez értenek, de nekem az a gyanúm, hogy semmi máshoz.

2009. augusztus 25., kedd

Piliscsabai éttermek és pizzériák.

Bár manapság egyre kevesebben járnak étterembe vagy rendelnek pizzát, mégis fontos egy ekkora településnél mint Piliscsaba, hogy legyen egy-két vagy több normális étterme vagy kifőzdéje.
Igazából még nem jártam ( ettem ) végig az összeset, de a terveim szerint végigfogom.
Nem afféle komoly gasztró tesztről lesz szó, hanem csak az árakról a hely hangulatáról meg ilyesmiről.
Első körben a piliscsabai pizza házhozszállítást fogom tesztelni, aztán bővítem a kört és a környező településeknél folytatódik a teszt.

2009. augusztus 23., vasárnap

Rendkívüli testületi ülés 2009. augusztus 24.-én

Piliscsaba Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. augusztus 24-én (hétfőn) 10.00
órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal kistárgyalójában tartja rendkívüli ülését.

1./ VIS MAIOR támogatási kérelem benyújtása
2./ A Piliscsabai Vízművek Kft.-vel kötendő együttműködési
megállapodás jóváhagyása
3./ Az ADITUS Zrt.-vel kötendő megbízási szerződés aláírásának
jóváhagyása
4./A Piliscsabai Önkormányzati fenntartású piac helyszínének kijelölése