Piliscsabai kereső

Egyéni keresés

2009. május 12., kedd

Választás

Választás




-Ahogy sejtettem nem volt komoly részvételi arány a piliscsabai időközi választáson.
A lényeg az, hogy lett egy polgármesterünk és néhány képviselőnk. Remélem ez a társaság megpróbál most már dolgozni is és nem csak azzal lesznek elfoglalva , hogy egymásnak keresztbe tegyenek. Sajnos a hülyeséget hamar eltanulták a nagypolitikából, pedig ha szépen leülnének megbeszélni mindent kulturáltan , talán előrébb lennénk.
-Azért az érdekes, hogy a mostani választáson majdnem mindenki független jelöltként indult, jó persze azért volt kivétel de nem az volt a jellemző.
Igen volt egy egyesület is , de azért az mégsem egy párt. Jól megérezték , hogy az embereknek tele van a bakancsuk már ezzel a politikai marhasággal.

-A másik dolog ami számomra igen érdekes, hogy ki mióta él „Csabán”. Majdnem mindegyik választási szórólapon rajta volt , hogy 28 éve itt lakom, már a szüleim is itt laktak, ezer éve itt lakom stb.
Ezt egyszerűen nem is értem, szakmai szempontból pont semennyire sem érdekes mióta él itt az ember, vagy ért a munkájához és tenni szeretne a faluért vagy nem. Ez szintén egy olyan dolog amit ha országos szinten nézünk akkor azt látjuk hogy ki a magyarabb a magyarnál. Jó dolog a lokálpatriotizmus, egy darabig, utána ártó káros és nevetséges is tud lenni. Például a minap beszélgettem az egyik falubelivel, kérdezem tőle mégis kire fog szavazni? Azt mondja XY-ra , mert az legalább régi csabai.
Az egészben az a szomorú , hogy sokan ugyan ilyen szempontok alapján szavaznak. És ami még szomorúbb a szavazatuk ugyanannyit ér mint az enyém vagy a tiéd.

2009. május 10., vasárnap

Időközi választás Piliscsabán

Időközi választás Piliscsabán

Eljött az a nap amelyet sokan vártak és sokan feleslegesnek tartanak, időközi választás Piliscsabán.
Nekem valami azt súgja , hogy mérsékelt lesz a részvétel. A felhozatal olyan amilyen, ebből lehet választani és kész. Holnapra kiderül minden , akkor majd leírom a véleményemet hátha érdekel valakit.